Muzeul memorial Liviu si Fanny Rebreanu

Casa Memoriala „Liviu si Fanny Liviu Rebreanu”

Casa Memoriala „Liviu si Fanny Liviu Rebreanu” se afla intr-un apartament lipit de cel care adaposteste Casa Memoriala „Ion Minulescu si Claudia Millian”, situat intr-un bloc modernist, ridicat vizavi de Palatul Cotroceni, si a fost cumparat chiar de scriitorul Liviu Rebreanu (1885-1944), in anul 1934, pentru fiica sa Puia-Florica Rebreanu.

Scriitorul nu a locuit in apartament niciodata, dar isi vizita fiica si familia acesteia des. Spatiul si patrimoniul au fost donate de aceasta cu dorinta de a fi prezentate si realizarile mamei sale, Fanny-Stefana Radulescu (1888-1976), o talentata actrita a vremii, care a scris si literatura memorialistica. Donatia s-a facut in anul 1992, apartamentul devenind casa memoriala in anul 1995, cand Puia-Florica Rebreanu s-a stins din viata. Ulterior, spatiul a fost renovat si inclus in circuitul cultural-turistic.

Colectia cuprinde piese de mobilier, documente literare, scrisori, manuscrise, fotografii, precum si tablouri valoroase, pictate de Camil Ressu, Jean Steriadi, Nicolae Darascu, Francisc Sirato, si sculpturi realizate de Milita Petrascu, Ion Jalea, Oscar Han. Tot aici se afla si o colectie impresionanta de ceramica si o alta de icoane pe sticla, toate lucrarile apartinand prozatorului Liviu Rebreanu.

Inapoi la evenimente

Acces: gratuit

Orar: 10.00 – 20.00 (ora anuntata pentru inchidere reprezentand ora de intrare a ultimului vizitator)

Adresă: Bulevardul Profesor Doctor Gheorghe Marinescu 19, etaj 2, ap. 11, interfon 6, sector 5, Bucuresti

Telefon: +40 723 154 052

Email: andreea.draghicescu@mnlr.ro

www.mnlr.ro

Retele sociale:

lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit