Noaptea Muzeelor 2019

  • In Romania, evenimentul este organizat de catre Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, membru in conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.
  • Circuite muzeale si de case memoriale cu un impact important asupra publicului. Anul acesta organizam circuitul clasic din Bucuresti, dar conceptul a fost uneori preluat si de catre alte orase precum: Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Galati sau Baia-Mare.
  • Organizatii culturale noi se alatura in fiecare an: galerii de arta, spatii neconventionale, studiouri creative sau de testare a noilor tehnologii, teatre, licee, universitati, filarmonici, opere, arhive, biblioteci, inchisori ale represiunii comuniste de tip memorial, case ale experimentelor, o casa de licitatie, o casa ecologica prototip, banci, cartiere creative, o ferma a animalelor, o moara de hartie etc. Editia aceasta ar putea fi numita si una a muzeelor de nisa, a cartierelor creative si a studiourilor pentru experimente artistice si culturale: Muzeul Recordurilor Bucuresti, Muzeul Corului Madrigal, Muzeul Virtual Qreator Bucuresti, Casa Over4 Bucuresti, Kaustik Bucuresti, Muzeul Cineastului Amator Resita, Rope Street Brasov, The Institute Bucuresti.
  • Avem si entitati muzeale sau culturale noi, chiar si biserici, aflate la prima lor prezenta de Noaptea Muzeelor: Muzeul de Arta Recenta Bucuresti, Memorialul Gherla si Memorialul Rezistentei si Opresiunii Bihor, Galeria de Stari si Obiecte Bucuresti, Teatrul de Revista Tanase Bucuresti, Forum Apulum Alba-Iulia, Vadon Cinegetica Sf. Gheorghe, Muzeul Arcani Gorj, Galeria Alchimia Iasi, Atelierul Geza Vida din Baia-Mare, Biserica Evanghelica Sibiu
  • O premiera o reprezinta participarea unui partid politic, cu o expozitie care nu doreste sa te convinga cu cine sa votezi (din motive de etica a evenimentului), ci de ce trebuie sa votezi in 26 mai 2019: Partidul Uniunea Salvati Romania (USR)
  • Muzeul este principalul agregator al serii, desi in cadrul evenimentului se adauga si alte tipuri de organizatii participante, toate acestea avand drept rezultat o noapte a creativitatii, a interventiilor artistice, a experimentelor si a inovatiilor culturale.
  • Spatiul public se umple de sute de camere urbane unde se intampla lucruri si unde oamenii au parte de o multime de surprize artistice.
  • Socializarea culturala in aer liber, in drumul catre muzee.
  • Experiente traduse in snapshots online.
  • Hashtag: #noapteamuzeelor2019

 

DISCLAIMER

Responsabilitatea pentru cantitatea si calitatea informatiilor din cadrul site-ului Noaptea Muzeelor apartine muzeelor participante. RNMR este coordonatorul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” in Romania, rolul sau fiind acela de a transmite catre public, intr-o maniera unitara, toate informatiile despre eveniment la nivel national. Prezenta si reprezentarea pe site-ul oficial este conditionata de inscrierea fiecarei institutii si organizatii in parte, acestea alegandu-si modalitatea de promovare.