Noaptea Muzeelor 2021

  • În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).
  • După experiența inedită de anul trecut când ediția a fost una exclusiv online, anul acesta majoritatea covârșitoare a muzeelor s-a reîntors la normalitate. Muzeele propun din nou evenimente fizice, la fel ca și celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european.
  • Pentru această ediție avem intervenții culturale în spații muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate și cetăți, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în cartiere creative, în spații de știința și experiment, în spații ale memoriei, în galerii de artă și mori de hârtie.
  • Ca în fiecare an, Românian Design Week se alătură evenimentului și îi da o notă aparte de estetic și un plus de inovație.

DISCLAIMER

Responsabilitatea pentru cantitatea și calitatea informațiilor din cadrul acestui website aparțin muzeelor și entităților culturale participante. RNMR este coordonatorul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” în România, rolul său fiind acela de a transmite către public, într-o manieră unitară, toate informațiile despre eveniment la nivel național. Prezența și reprezentarea pe website-ul oficial este condiționata de înscrierea fiecărei instituții și organizații in parte, acestea alegându-și modalitatea de promovare.