Expozitia UNIVERSUL LUI SALVADOR DALI

Scurtă descriere a evenimentului: 

Eveniment unic în România, expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni dezvăluie aspecte poate mai puțin cunoscute ale artei celebrului artist catalan prin intermediul unor obiecte de artă suprarealiste ce pun la îndoială coordonatele „clasice” ale realității. „Mărturii” ale imaginației fabuloase a unuia dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, cele 170 de opere de artă expuse la ARCUB, pentru prima dată în România, cuceresc vizitatorii cu obiecte din aur și sculpturi colorate din pastă de sticlă, rezultatul colaborării artistului cu cristaleria Daum, grafică, gravuri până la litografii și obiecte de mobilier.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” introduce privitorul într-o distopie a convențiilor normalului, unde imagini bizare, desprinse din cele mai ascunse subterane ale subconștientului, se materializează într-un joc suprarealist ce evidențiază experimentele lui Dalí cu diverse forme de artă: de la pictură, sculptură, literatură, cinematografie la artă decorativă și publicitate. Indisolubil legată de arta sa, viața tumultuoasă a emblematicului Salvador Dalí este prezentată publicului într-o călătorie fascinantă prin creația marelui artist, cunoscut atât pentru caracterul său excentric, dorința de a provoca, dar și pentru talentul său extraordinar.

Sculpturi precum UnicornulFemeie cu cap de trandafiriVenus spațială, Femeia timpului, Venus girafăVenus cu sertare sunt o „odă” adusă feminității și senzualității și transpun într-o simbolistică bogată relația lui Dalí cu Gala, cea care i-a devenit soție și agent.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Partener principal: Banca Transilvania; Parteneri: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Therme București; Proiect susținut de: Vodafone, Apex Alliance.

Parteneri media ai evenimentului:
Antena 3 CNN, Magic FM, Rock FM, Euromedia, Societatea de Transport București, Aeroporturi București, Zeppelin, YOOH, Phoenix Media

  • Acces: bilete sunt cu discount 50% la toate categoriile de bilete și pot fi achiziționate, la prețuri variabile, în funcție de categorie, de pe arcub.rouniversuldalí.roEntertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53)

  • Orar*: 20:00-02:00

  • Adresă: accesul la expoziție se va face din str. Gabroveni, nr. 50-53, București

  • Telefon: 021.307.30.30

  • Website: universuldali.ro; arcub.ro

  • Retele sociale: FacebookInstagram

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator