Project Description

Casa Experimentelor – Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor

Scurtă descriere a evenimentului:

Casa Experimentelor – Romanian Science Center deschis în ianuarie 2016 pune la dispoziția vizitatorilor într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică și matematică pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Este o expoziție interactivă de tip “hands-on” care a reușit să creeze contexte de explorare în care este posibil ca fiecare să aibă o experiență personală a fenomenelor și orice persoană poate explora situații, punându-și întrebări și descoperind răspunsuri.

Toate exponatele prezente aici invită la participare; ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”. Altfel spus, nimic nu se întâmplă dacă nu faci ceva astfel încât să se întâmple.

Spațiul expozițional va fi la dispoziția vizitatorilor pe o durată de o oră, pentru maxim 30 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare, în ordinea sosirii, la ore fixe. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis. La intrarea în spațiul expozițional se va verifica temperatura și se vor dezinfecta mâinile și încălțămintea; pe spațiu sunt amplasați din loc în loc recipienți cu dezinfectant de mâini astfel încât vizitatorii să poată să iși igienizeze mâinile pe parcursul interacțiunii cu exponatele și astfel să fie în siguranță.

Printre atracțiile “fizico-matematice” ale Casei Experimentelor, și anul acesta vizitatorii vor experimenta cum este să stai pe 2100 de cuie atunci cand vor încerca Patul Fakirului, vor avea ocazia să vadă fulgere adevărate în Casă create cu Bobina Tesla și vor vedea efectele energiei electrostatice produsă de Generatorul Van de Graaff.

  • Acces: Acces: pe bază de taxă redusă: 10 lei/persoană, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte maxim 30 de persoane (accesul nu este permis copiilor cu vârsta sub 3 ani); vizita va dura câte o oră pentru fiecare grup de 30 de persoane, intrarea făcându-se la ore fixe.

  • Orar: 18:00-24:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Calea Vitan 242 – intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, Bucuresti, parcarea nu va fi permisă in curte

  • Telefon: fix: 031.101.2200; mobil: 0722.210.111

  • Rețele sociale:
    Facebook