Noaptea Muzeelor la Casa Tineretului din Ploiești

Scurtă descriere a evenimentului:

Cu ocazia Zilei Picturii Naționale, Casa Tineretului din Ploiești găzduiește o expoziție de artă plastică în perioada 15-18 mai 2024. În încheierea expozitiei, de Noaptea Muzeelor, am pregătit câteva momente artistice surpriză, dedicate iubitorilor de artă, îmbinând pictura cu muzica.

Astfel, în intervalul 19:30-21:00, ne vom bucura de momente muzicale live, interpretate de 3 tineri talentați din Ploiești, voluntari în cadrul programului „Ploiești #LetsPLAY- Capitala Tineretului din România 2024″. Scopul acestora e de a atrage cât mai mulți vizitatori la expoziția in incinta Casei Tineretului.

Cunoscută în oraș ca „Palatul Copiilor”, clădirea a fost uitată o vreme. În Ploiești este un simbol, este una dintre clădirile vechi care au scăpat de bombardament și a cărei istorie se pierde în timp.

Clădirea a fost cumpărată în 2022 de Asociația Euro Spirit, membră fondatoare a Fundației Județene pentru Tineret Prahova (FJTP) și a devenit punctul central de întâlnire/ găzduire a activităților de/pentru tineret din Municipiul Ploiești și nucleul programului Ploiești Capitala Tineretului din România 2024 încă din anul de preimplementare a programului (2023).

Așa cum copiii cresc și devin tineri, tot așa și Palatul Copiilor a crescut și s-a transformat în Casa Tineretului.

Renovată, amenajată parțial (încă se lucrează la ea), și transformată în Casa Tineretului fostul Palat al Copiilor, a devenit Casa Tineretului. Și astfel, povestea ei merge mai departe. Și, încet-încet, în paralel, se fac cercetări și pentru aflarea poveștii care stă în spatele acestei clădiri simbol ale Ploieștiului.

Centrul de tineret se adresează tinerilor din Ploiești și din Prahova, un spațiu prietenos și pus la dispoziție tinerilor care doresc să se alăture proiectelor Ploiești Capitala Tineretului din România 2024 și să dea o nouă viață clădirii.

În incintă se găsește Cafeneaua Cup of Joy care pune la dispoziție celor care îi trec pragul, o serie de băuturi calde pe bază de cafea, dar și băuturi reci care pot fi servite alături de fursecuri sau prăjituri.

Casa Tineretului găzduiește activitatea Asociației Euro Spirit  și a Fundației Județene pentru Tineret Prahova.

Parteneri și ponsori ai evenimentului:
Sponsori: Ploiesti Shopping City, NEPI Rockcastle
Parteneri: Capitala Tineretului din România – Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj, Consiliul Tineretului din România, BCR 

Parteneri media ai evenimentului:
Grupul Observatorul Prahovean, Actualitatea Prahoveană, Ploieștiul Nostru, Ploieștii.ro, DADA TV, RN TV – Republika News, InfoPloieștiCity, Prahova Liberă, Știri Actuale, iCars România, Arte Fapte, Lace Magazine, Prahova Business, SunCity Radio

  • Acces: gratuit

  • Orar*: 19:30 – 22:00

  • Adresă: str. Nicolae Simache, nr.4 (vizavi de Casa Presei), Ploiești, jud. Prahova

  • Telefon: 0732.422.952

  • Email: tineret.prahova@gmail.com

  • Website: ploiesti2024.ro

  • Retele sociale: FacebookInstagram

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator