Project Description

Cel mai mic muzeu din România

Scurtă descriere a evenimentului:

„Cel mai mic muzeu din România” conține un singur exponat – un costum renascentist de damă al Corului Madrigal, simbol al identității și prezenței scenice a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și unul dintre cele mai celebre costume din viața culturală a României.

Muzeul mobil propriu-zis este prezentat într-un amplasament personalizat, transparent, 2m/2m, creat special și conține costumul renascentist de damă, expus în mărime naturală, precum și alte exponate definitorii – partituri pregătite pentru concerte, caiete de sală din istoria concertistică a Madrigalului etc.

„Cel mai mic muzeu din România” va fi prezentat pe 12 iunie de către copiii și adolescenții din Programul Național Cantus Mundi în curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr 16 din București.

Tinerii voluntari Cantus Mundi – membri ai corurilor ce fac parte din program – vor povesti vizitatorilor (în majoritate copii și familiile lor) despre istoria costumului, dar și a Corului Madrigal, importanța sa în viața culturală a României și despre activitățile și proiectele celebrului ansamblu dedicate promovării muzicii și a artei corale în rândul copiilor și tinerilor din țara noastră. De asemenea, corurile Cantus Mundi vor avea și câte un scurt moment muzical, alături de micul muzeu.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Programul Național Cantus Mundi, este cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor și tinerilor din România, inițiat în 2011 de către dirijorul de origine română, Ion Marin, care se desfășoară prin implicarea membrilor Corului Madrigal. În prezent, programul reunește peste 60.000 de copii și 1.670 de coruri din toată țara.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Opera Comică pentru Copii

  • Acces: gratuit

  • Orar: 19:00 – 23.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Muzeul mobil va fi expus în aer liber, în curtea Operei Comice pentru Copii

  • Telefon: 0727 734 411

  • Email: contact@cantusmundi.com ; comunicare.madrigal@gmail.com

  • Website: www.canusmundi.ro