Galeria Costumelor de teatru Doina Levintza

Scurtă descriere a evenimentului:

Galeria Costumelor de Teatru strălucește ca un adevărat far cultural, ghidând pasiunea și creativitatea tinerilor aspiranți spre lumina artei scenice. Aici, trecutul și prezentul se întâlnesc într-un dans fascinant, dezvăluind secretele și emoțiile spectacolelor semnate de însăși Doina Levintza, una dintre cele mai proeminente personalități din lumea teatrului românesc.

În cadrul Galeriei permanente, costumele folosite în spectacole de o importanță deosebită, semnate de renumiții regizori Dragos Galgoțiu și Mihai Măniuțiu, în colaborare strânsă cu Doina Levintza, aduc povestea teatrului în fața ochilor vizitatorilor. De la „Richard III” de William Shakespeare, pus în scenă de Mihai Măniuțiu în 1993, la „Casanova” inspirat din memorii, în regia lui Dragoș Galgoțiu în 2015, fiecare costum păstrează povestea și atmosfera spectacolului pentru care a fost creat.

Aceste creații remarcabile nu au rămas doar în granițele țării, ci au traversat oceanul cultural, ajungând pe scenele marilor orașe din Londra sau Belgia, ducând cu ele povestea și geniul teatrului românesc peste hotare. În Galerie, alături de costume, vizitatorii pot admira și obiecte de epocă și recuzită, care aduc un plus de autenticitate și profunzime experienței lor.

Pentru Noaptea Muzeelor, pregătim și alte surprize. Vă așteptăm să descoperiți lumea fascinantă a costumului de teatru semnat de Doina Levintza.

  • Acces: gratuit

  • Orar*: 18:00-00:45

  • Adresă: Bd. Ion Mihalache, nr. 113, colț cu Turda, sector 1, București

  • Telefon: 0729.589.966

  • Email: galeria.levintza@gmail.com

  • Retele sociale: FacebookInstagramTikTok

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator