Project Description

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court 2021 și România în Realitate (augmentată) – expoziție de Octavian Pavel. Curator : Lina Țărmure

Scurtă descriere a evenimentelor: 

A. Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court 2021

Cinema Victoria și curtea Institutului Francez 

Program Noaptea Muzeelor, sâmbată 12 iunie 2021 – 21.30 – 23.30 

Veniți să descoperiți peste 100 de filme de maximum 4 minute, venite din toate colțurile lumii! Un maraton de foarte scurt metraje, format din competiția internațională a festivalului cu peste 40 de filme de toate genurile: ficţiune, animaţie, documentar, experimental. Veţi fi invitaţi să votaţi pentru decernarea Premiului publicului atribuit de spectatorii din 23 de ţări.

Competiţia internaţională – Programul far al festivalului, în două părţi, este o selecţie de filme din mai multe ţări, de toate genurile: ficţiune, animaţie, documentar, experimental. Veţi fi invitaţi să votaţi pentru decernarea Premiului publicului atribuit de spectatorii din 23 de ţări.

Selecţia „Cuvintele femeilor” –  Fie că sunt în faţa sau în spatele camerei de luat vederi, femeile se află în centrul acestei selecţii. O călătorie în jurul lumii văzută cu ochi feminini, în care umorul şi seriozitatea merg mână-n mână, iar ideile preconcepute sunt demontate.

Selecţia „Au îndrăznit” – filme ce forțează limitele și provoacă emoții intense, pline de umor negru, trash, kitch etc. Rezervată spectatorilor avizați!

B. România în Realitate (augmentată) – expoziție de Octavian Pavel.

Curator : Lina Țărmure

La Cave, Institutul Francez Cluj-Napoca

Str. IIC Brătianu 22

19h00-24h00

Expoziția „România in Realitate (augmentată)” combină fotografia de peisaj cu realitatea augmentată. 12 imagini cu locuri cunoscute și mai puțin cunoscute din România invită la o experiență interactivă inedită. Prin intermediul unei aplicații de vizualizare a realității augmentate, privitorul are ocazia să descopere și să experimenteze întreaga atmosferă din momentul captării imaginilor. Proiectul își propune să promoveze, în rândul vizitatorilor, locurile minunate din România, încurajându-i să le descopere prin călătorii.

Evenimente prezentate de Institutul Francez Cluj-Napoca. 

Sponsor principal: Orange

Partener media: RFI