Noaptea Muzeelor la MINA Museum

Scurtă descriere a evenimentului:

MINA, Muzeul Artei Noi Imersive, invită publicul bucureștean la o expoziție inedită a celor mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse în muzee renumite din întreaga lume, ce vor putea fi admirate în același spațiu timp de o singură noapte. Alături de acestea, publicul va putea viziona și spectacolele imersive Van Gogh și Gustav Klimt, prezentate de George. Inovatie BCR.

Accesul la toate cele trei expoziții se va face pe bază de bilet la un preț special de 25 de lei, redus cu 50% față de accesul în timpul programului normal. Biletele pot fi achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh sunt cei care semnează picturile selectate în „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”. Acești artiști sunt recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în diverse perioade și stiluri artistice, de la Renaștere la Impresionism și până la Expresionism.

Leonardo da Vinci este cunoscut pentru capodoperele sale precum „Mona Lisa” și „Ultima Cină”, care reprezintă vârfuri ale artei renascentiste. Sandro Botticelli a creat lucrări iconice, precum „Nașterea lui Venus”, care au devenit simboluri ale artei italiene din secolul al XV-lea. Michelangelo, prin „Tavanul Capelei Sixtine”, a redefinit conceptele de frumusețe și geniu în artă. Diego Velázquez este apreciat pentru realismul său remarcabil, care se regăsește în pictura „Meninas”. Rembrandt este celebru pentru abordarea sa unică în portrete și în scenele biblice, în timp ce Claude Monet este cunoscut pentru pionieratul său în Impresionism. Edvard Munch a creat lucrări emblematice precum „Strigătul”, care a capturat emoția și anxietatea modernității.

„Van Gogh, The Immersive Show” nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ, care îmbină tehnologia de ultimă generație și proiecțiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh. Printre operele pe care le veți putea admira în cadrul spectacolului imersiv se numără binecunoscutele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși”, „Mâncătorii de cartofi”, dar și opere din perioada de creație timpurie. Spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan.

„Gustav Klimt – the immersive show” este o producție multimedia, care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin „Epoca de Aur”, inspirată de stilul Art Nouveau și simbolurile bizantine. Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum „Doamna cu evantai”, „Sărutul” și „Doamna în Aur”, fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spațiu de 7 metri înălțime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye și producătorul muzical, Alexei Țurcan.

Biletele se găsesc pe următorul link: https://specials.minamuseum.com/

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA și Schweppes.

  • Acces: cu plată – 25 lei (oferim 50% reducere la biletul de acces general) link bilete

  • Orar*: 20:00 – 01:00

  • Adresă: str. George Constantinescum nr. 2-4, sector 2, București

  • Telefon: 0753.885.500

  • Email: mina@minamuseum.com

  • Website: www.minamuseum.com
  • Retele sociale: FacebookInstagramTiktok

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator