Noaptea Muzeelor la MINA

Scurtă descriere a evenimentului:

MINA Pop-Up invită publicul clujean la o expoziție inedită a celor mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse în muzee renumite din întreaga lume, ce vor putea fi admirate în același spațiu timp de o singură noapte. Alături de acestea, publicul va putea viziona și spectacolele imersive Gustav Klimt, Lumea Subacvatica si Inner Constellations.

Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh sunt cei care semnează picturile selectate în „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”. Acești artiști sunt recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în diverse perioade și stiluri artistice, de la Renaștere la Impresionism și până la Expresionism.

Leonardo da Vinci este cunoscut pentru capodoperele sale precum „Mona Lisa” și „Ultima Cină”, care reprezintă vârfuri ale artei renascentiste. Sandro Botticelli a creat lucrări iconice, precum „Nașterea lui Venus”, care au devenit simboluri ale artei italiene din secolul al XV-lea. Michelangelo, prin „Tavanul Capelei Sixtine”, a redefinit conceptele de frumusețe și geniu în artă. Diego Velázquez este apreciat pentru realismul său remarcabil, care se regăsește în pictura „Meninas”. Rembrandt este celebru pentru abordarea sa unică în portrete și în scenele biblice, în timp ce Claude Monet este cunoscut pentru pionieratul său în Impresionism. Edvard Munch a creat lucrări emblematice precum „Strigătul”, care a capturat emoția și anxietatea modernității.

„Gustav Klimt – the immersive show” este o producție multimedia prezentată de George. Inovatie BCR si cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin „Epoca de Aur”, inspirată de stilul Art Nouveau și simbolurile bizantine. Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum „Doamna cu evantai”, „Sărutul” și „Doamna în Aur”, fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spațiu de 7 metri înălțime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye și producătorul muzical, Alexei Țurcan.

Lumea Subacvatică, prezentată de Kaufland România, este o incursiune educațională în biodiversitatea apei. De la Delta Dunării și Marea Neagră, până în adâncurile Oceanului, proiecția 360 de grade realizată de studioul Collider Visuals & Pixels Reality, adaptata de Les Ateliers Nomad, cu muzica produsa de Costas Ivanov, va evidenția frumusețea și importanța protejării ecosistemelor acvatice.

Inner Constellations – spectacolul care înglobează ilustrațiile lui Alex Nimurad este o expoziție cu 21 de lucrări de artă, animate de studioul Noetic pe coloana sonoră realizată de Ștefan Andrei Stefanovici. Lucrările lui Nimurad sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică și design contemporan. Stilul său îmbină aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, rezultatul fiind un limbaj vizual cu adevărat unic și dinamic.

MINA Pop-Up este un nou proiect cultural itinerant, parte din MINA, Museum of Immersive New Art.

Biletele se găsesc pe următorul link: https://specials.minamuseum.com/

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

George. Primul banking intelligent, Kaufland Romania, Daikin, Epson, Iulius Mall, Nvidia Studio

  • Acces: cu plată – 22 lei (oferim 50% reducere la biletul de acces general) link bilete

  • Orar*: 20:00 – 01:00

  • Adresă: Iulius Mall, în parcarea Hotelului Univers T, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  • Telefon: 0756 242 553

  • Email: mina@minamuseum.com

  • Website: www.minamuseum.com
  • Retele sociale: FacebookInstagramTiktok

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator