Project Description

 1. Noaptea Muzeelor la expoziția permanentă a muzeului
 2. Expoziţie PETER JACOBI: BRUKENTHAL 300 – Idei pentru un monument. Colaje şi machete

Scurtă descriere a evenimentului:

Expoziția permanentă a muzeului

Muzeul deschis în 2007 oferă o privire de ansamblu asupra celor 800 de ani de istorie şi cultură a saşilor transilvăneni şi a Bisericii lor. Pe o suprafaţă de cca. 450 mp, expoziţia permanentă documentează istoria colonizării, construirea cetăţilor bisericeşti, viaţa cultică şi comunitară, învaţământul confesional, istorie modernă şi recentă – de la perioada habsburgică până la integrarea în Uniunea Europeană. Piesele de mobilier liturgic şi valoroasa colecţie de vase de cult fac din acest muzeu un loc al memoriei Bisericii Evanghelice C.A.

Ora 20:00: Prezentare gratuită, în limba română, din partea d-nei dr. Gudrun Ittu, care are merite deosebite în realizarea expoziţiei permanente.

Expoziția temporară

De mai bine de treizeci de ani, sculptorul de renume internațional Peter Jacobi a imaginat proiecte pentru un memorial Samuel von Brukenthal, ctitorul Palatului şi colecţiilor Muzeului Naţional Brukenthal. Cu ocazia aniversării a 300 de ani de la nașterea baronului, talentatul artist expune câteva dintre construcțiile și modelele sale 3D, precum și o serie de colaje.

Proiectele sale mai vechi sunt pavilioane memoriale, compoziţii abstracte – uneori în combinație cu figuri și obiecte simbolice – imaginate pentru mai multe situri. Expoziția cuprinde și contribuția artistului la concursul pentru realizarea unei statui a lui Brukenthal în faţa Palatului său din Piaţa Mare. În colaje, artistul depășește limitele artei monumentale abstracte, asumându-şi libertatea de creație a artei contemporane. Astfel, colajul nu este doar tehnică, ci și mijloc stilistic de naraţiune imagistică a culturii vizuale contemporane.

Deschisă până pe 05 octombrie 2021

Orar de vizitare: iunie – de luni până vineri, orele 10:00 – 17:00; deschis sâmbătă 12 iunie, de Noaptea Muzeelor; perioada 01 iulie – 05 octombrie – de luni până sâmbătă, orele 10:00 – 17:00 (închis duminica şi de sărbătorile legale.)

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Biserica Evanghelică C.A. din România, Librăria ERASMUS
Peter Jacobi, Biserica Evanghelică C.A. din România, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu (pentru expoziţia temporară):

Parteneri media ai evenimentului:
Kirchliche Blätter, Hermannstädter Zeitung, Allgemeine Deutsche Zeitung ADZ, Radio Bukarest, Tribuna

 • Acces: gratuit

 • Orar: 10:00 – 21:30 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

 • Adresă: Casa Teutsch, Str. Mitropoliei Nr. 30  550179 Sibiu

 • Telefon: 0731001364

 • Email: teutsch.museum@gmail.com
 • Website: www.teutsch.ro

 • Retele sociale:
  Facebook