Project Description

Noaptea Muzeelor la Tomis

Scurtă descriere a evenimentului:

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care au locuit pe malul dobrogean al Mării Negre.

Personalul muzeal și prietenii noștri de Asociația Culturală Tomis și Asociația Historia Renascita, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre statui unicat în lume, obiecte utilizate de antici în viața de zi cu zi, scuturi medievale, uniforme școlare din perioada comunistă și mii de alte bunuri culturale.

Expoziția „De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului” va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

Vizitatorii interesați să cunoască în detaliu monumentele județului sunt invitați să vizioneze prezentări, reconstituiri ale acestora și reportaje interesante ce vor fi puse la dispoziție în sala Media.Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, le va fi dedicată o expoziție ce surprinde universul copilăriei în antichitate.

La muzeu este relaxant și distractiv!

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

Asociația Culturală Tomis, Asociația Historia Renascita , Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității Ovidius, Constanța, Societatea de Științe Istorice din România, Filiala Constanța, Asociația Dobrogea Străbună

  • Acces: gratuit

  • Orar: 17:00-23:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Piața Ovidiu nr. 12, Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Edificiul Roman cu Mozaic

  • Telefon: 0241 618 763

  • Email: minaconstanta@gmail.com

  • Website: www.minac.ro

  • Retele sociale:
    FacebookInstagramTwitter