Project Description

Noaptea Muzeelor 2021

Scurtă descriere a evenimentului:

Formator cultural de excepție, muzeul a fost și trebuie să rămână, indiferent de problemele care se abat asupra omenirii, unul dintre factorii educativi cei mai importanți. Ziua Internațională a Muzeelor are rolul de a sublinia încă o dată acest aspect, dar și de a serba evoluția și reînnoirea instituțiilor muzeale, prin înțelegerea necesității de îmbinare a misiunilor tradiționale cu creativitatea și interactivitatea.

Muzeul de Științele Naturii este parte integrantă a ofertei culturale botoșănene, un partener valoros în educația copiilor, elevilor, studenților  și nu numai, prin activități muzeale desfășurate în cadrul unor programe specifice.

În cadrul programului Noaptea Muzeelor, la sediul muzeului din str Al. I. Cuza nr. 43 pot fi vizitate cele două expoziții permanente, dar și o expoziție temporară de artă plastică:

 1. Expoziția de științele naturii, în care materialul expozițional, de o mare diversitate, este prezentat într-o manieră modernă și funcțională, conform principiilor muzeistice moderne, cu diorame și biotopuri în care speciile de plante și animale sunt așezate pe substraturi și în decoruri care mimează mediul lor natural de viață;
 2. Galeria de artă contemporană, sticlă-porțelan, cu obiecte de artă realizate la fosta fabrică de sticlă din oraș sub egida unei tabere de creație între anii 1985-1988 și donate muzeului de către artiștii plastici;
 3. Expoziția temporară – “Cromatica sufletului…” – expoziție personală (Maria Mirela Zlei), cu tablouri pictate prin diverse tehnici.
 • Acces: gratuit

 • Orar: 18:00-24:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

 • Adresă: Dorohoi, Strada Al. I. Cuza, nr.43

 • Telefon: 0231 611773

 • Email: istorie@muzeubt.ro

 • Website: www.muzeubt.ro

 • Retele sociale:
  Facebook