Noaptea Muzeelor la UMF
Scurtă descriere a evenimentului:
Anul acesta propunem vizitatorilor, pe lângă incursiunea în istoria Universității și o altfel de experiență în spațiul muzeal prin oportunitatea de a vedea cum funcționează unele exponate din colecția „Școala de altădată: surse și resurse de predare în era predigitală”.
Deschidem din nou vizitatorilor și spațiile partenere ale Muzeului Universității: „Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei” a Bibliotecii Universității și respectiv „Grădina Botanică” aflate în campusul universitar de pe str. Gheorghe Marinescu nr. 38.
Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei, cuprinde un remarcabil fond de colecții speciale, format din documente vechi și rare (manuscrise, cărți, ziare și reviste, lucrări științifice, materiale iconografice) dar și instrumente și obiecte medicale și farmaceutice, mărturii ale evoluției medicinei și farmaciei: cutii de medicamente, vase farmaceutice, seringi vechi din sticlă, ștampile și parafe, embleme, diplome, medalii etc.
Grădina botanică: prezintă un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental.
Inedit: Pentru că anul acesta tema este „starea de bine”, pe lângă tururile ghidate din grădina botanică vă invităm la un „Concert în Grădină”, susținut de orchestra Universității.
Programul de vizitare este astfel:
Muzeul Universității „George Emil Palade”, Bulevardul Cetății, Clădirea Manutanței, Parter
Program de vizitare: 12:00-24:00
Tururile ghidate: 13:00– 14:00 în limba română; 15:00-16:00 în limba maghiară; 17:00-18:00 în limba engleză ; 19:00-20:00 în limba română
Pentru tururi ghidate este necesară înscrierea prealabilă pe adresa de mail: muzeul.universitatii@umfst.ro
Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei, str. Gheorghe Marinescu, nr. 38 (sediul central al Bibliotecii Universității); Program vizitare: 10:00-18:00
Grădina Botanică a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș , str. Gheorghe Marinescu, nr. 38 (Intrarea principală a Grădinii Botanice)
Program vizitare: 1200 – 1800
Tururile ghidate: 11:00, 12:30, 15:00 și 16:30
Ora concertului va fi anunțată în curând.
Partener al evenimentului:
Muzeul Judeţean Mureş
* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator