Project Description

NOAPTEA MUZEELOR – „La Vaslui … povestea continuă!”

Scurtă descriere a evenimentului:

„La Vaslui … povestea continuă!” este deviza sub care se va desfășura, la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, cea de a XVII – a ediție a evenimentului „Noaptea muzeelor – 12 iunie 2021”.

În ediția anului 2021, muzeul vasluian își va deschide larg porțile către public. Pe lângă expoziția permanentă a muzeului, redeschisă în ianuarie 2019, vizitatorii vor putea participa la vernisarea a două expoziții temporare; una de artă (Sala ARTA a muzeului – intitulată „Dr. Constantin Teodorescu – un destin în slujba artei plastice românești”) și o a doua expoziție, de medalistică (Sala MULTIMEDIA – intitulată „Eternitate în luciul metalului. Istorie și cultură în medalistică.”), colecția de medalistică a muzeului nostru, donație a dr. Constantin Teodorescu, fiind pentru prima dată expusă în întregime. De asemenea, în premieră, vizitatorii vor putea să cunoască inventarul Tezaurului monetar medieval de la Viișoara, comuna Todirești, cea mai recentă descoperire istorică din județul Vaslui (martie 2021). Tezaurul va fi expus doar la Noaptea Muzeelor – 12 iunie 2021.

Vizitatorii muzeului se vor putea bucura și de o serie de concursuri și tombole. „Detectiv peste timpul istoric” – prin acest concurs vizitatorii vor identifica un obiect de patrimoniu introdus intenționat eronat într-un alt spațiu expozițional, fără corespondență cu spațiul și timpul istoric evocat. La ieșirea din muzeu, vizitatorii participanți vor completa fișa de concurs pe baza căreia se va face extragerea câștigătorului la sfârșitul programului evenimentului.

„Un suvenir cât o enciclopedie” – este un al doilea concurs, de fapt o tombolă organizată de muzeu special pentru Noaptea Muzeelor 2021. Tombola constă în achiziția unui suvenir cu deviza muzeului pentru Noaptea Muzeelor și cu sigla muzeului vasluian. Câștigătorul va fi anunțat prin tragere la sorți la sfârșitul programului evenimentului.

În cadrul aceleași manifestări, tinerelor talente muzicale din urbea moldavă, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui le oferă posibilitatea debutului artistic în fața publicului larg. Anul acesta spectacolul muzical intitulat „Unplugged Night Music” se va desfășura în piața pietonală din fața muzeului, artiștii urmând a cânta în mijlocul spectatorilor, mai aproape de oameni fiind forma sugestivă a revenirii la normalitate. 

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, Magazin Dedeman Vaslui.

Parteneri media ai evenimentului:
Ziarul de Vaslui, EstNews, Vaslui TV, TVR Iași.

  • Acces: gratuit

  • Orar: maxim 23:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Str. Hagi Chiriac, nr. 2, loc. Vaslui, jud. Vaslui, cod poștal – 730240

  • Telefon: 0235311626

  • Email: museumvs@gmail.com / muzeu_vaslui@yahoo.ro

  • Retele sociale:
    Facebook