Project Description

Shaping Design. Together.

Scurtă descriere a evenimentului:

„Shaping Design. Together.” este o expoziție de design de produs, dezvoltată de Cartierul Creativ și Muzeul Național de Artă a României, fiind prezentată de UniCredit Bank ca parte din programul Romanian Design Week 2021.

Expoziția „Shaping Design. Together.” va avea loc în perioada 5-27 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României. Aceasta va prezenta traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România, investigând aportul acestora la creionarea scenei locale de design contemporan.

Expoziția investighează evoluția designului contemporan din România, prezentând peste 40 de proiecte lansate în ultimii 9 ani, alături de poveștile designerilor și a studiourilor care le semnează și le-au făcut posibile: Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragoș Motica (AȘKIA R&D) și Stardust Architects.

Astfel, proiectul își propune să ofere publicului larg o radiografie a designului românesc contemporan și să demonstreze importanța acestuia și a industriilor creative în dezvoltarea culturală, socială, urbană și economică, într-o perioadă în care inovația, creativitatea, dar mai ales solidaritatea se dovedesc ingrediente esențiale în creionarea unui viitor sustenabil.

Organizatori și parteneri:
Cartierul Creativ, The Institute, Romanian Design Week, Muzeul Național de Artă a României, Unicredit Bank

Un proiect finațat de AFCN

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, Euromedia, B365.ro

Parteneri media: Arhitext.com, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist, IQads, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, WorldArchitectureCommunity

  • Acces: gratuit

  • Orar: 20.00 – 00.00
    (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53, București

  • Email: hello@cartierulcreativ.ro

  • Retele sociale:
    FacebookInstagram