Project Description

Automobilul istoric la start

Scurtă descriere a evenimentului:

Știați că primul automobil din lume cu caroserie aerodinamică și cu roțile amplasate în interiorul caroseriei, a fost brevetat in 1922 și realizat, în anul 1923, la Berlin, de către un roman, inginerul Aurel Perșu? Astăzi, acest automobil ce a împlinit 100 de ani de la proiectare, se află expus în Muzeul Tehnic “prof ing D. Leonida”.

Știați că un pasionat de automobile istorice, un român, Florian Marin, și-a propus să reconstruiască această mașină, folosind piese din aceeași epocă, pentru a fi văzută de toată lumea… pe drumurile publice? Ei bine, această idee, după zile intregi de documentare, măsurători, multă muncă și finanțare pe măsură, s-a transformat într-un proiect realizabil. Muzeul Tehnic “prof ing D. Leonida”, în parteneriat cu Marin Florian, pe 12 Iunie, în premieră, vă va dovedi că orice vis poate deveni realitate. O singură zi.

În sala de expoziții temporare puteți vedea, în faza de construcție, componentele interne ale automobilului pe scheletul său de lemn înainte de a fi îmbrăcat cu tablă de aluminiu, așa cum a fost el construit inițial.

Și ca să vă încântăm și să vă dovedim că automobilul istoric trăiește, vom aduce pentru voi și un Plymonth de Lux Sedan din 1938, în stare perfectă de funcționare.

Fiți atenți în trafic ! Le veți întâlni în curând!

Până intrați și după, puteți să vă plimbați cu carturile aflate în fața muzeului.

  • Acces: gratuit în intervalul 17.00-21.00; cu plata de la ora 10.30-16.00 – 5 lei/copil, 10 lei/adult; purtarea măștii in spațiul expozițional obligatoriu

  • Orar: 17.00 – 21.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Telefon: 0733777990

  • Adresă: Candiano Popescu nr 2, sector 4, Bucuresti (Parcul Carol)
  • Email: laura_albani@electricaserv.ro

  • Retele sociale:
    Facebook