Noaptea Muzeelor

Scurtă descriere a evenimentului:

Invităm vizitatorii să descopere cele două secții ale Muzeului Universității: Muzeul Civilizației Cucuteni și  Muzeul Academic.

Program:

Expoziția temporară: „Recunoașterea și implicarea Universității pe plan internațional” – vor fi expuse plachete, medalii și documente oferite de universitățile partenere din străinătate cu diverse ocazii.

Expoziția „Ilustrate din lumea culturii Cucuteni” – expoziție grafică, fotografică și materială dedicată  cunoașterii conținuturilor descoperirilor arheologice. Contextul expozițional va fi însoțit de o prezentare media în care am inclus explicații și imagini din timpul cercetărilor arheologice.
Puzzle arheologic – activitate intuitiv-recreativă adresată participanților de vârstă școlară.

Atelier – un ABC al conservării și restaurării obiectelor arheologice. Drumul de la descoperirea arheologică a obiectului și până la valorificarea muzeografică trece și printr-o minuțioasă etapă de studiere în laborator la care vă invităm să participați!

Atelier „Patrimoniul la imprimantă. Modelare și imprimare 3D a obiectelor muzeale” –  activitatea se dorește o experiență captivantă, în care publicul descoperă atât modalitățile prin care muzeele contribuie la protejarea patrimoniului, cât și felul în care noile tehnologii pot conduce la rezultatele dorite. Facem vizibil drumul de la artefact arheologic la replică disponibilă pentru publicul larg.

Parteneri media ai evenimentului:
Departamentul de marketing educațional, evenimente și imagine academică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator