Project Description

RDW Design House

Scurtă descriere a evenimentului:

Bulevardul Aviatorilor nr. 8 A va fi un punct de întâlnire important pentru comunitatea creativă din București în perioada 5-13 iunie. Aici va fi prezentată în cadrul unui pop-up concept store o selecție de produse reprezentative pentru designul românesc, atent curatoriate, de la obiecte de ceramică, piese vestimentare, cărți, până la papetărie, accesorii sau bijuterii.

În plus, patru expoziții de design contemporan internațional, care vor conecta publicul local la cele mai vibrante manifestări ale designului de pe scena internațională, vor fi găzduite la aceeași adresă în cadrul Design Flags, format al festivalului Romanian Design Week.

Expoziția „Sustain Able Voices – Young Swedish Design” va prezenta proiecte inovatoare, trans-disciplinare ale unor designeri suedezi din perioada 2004-2020, posibile răspunsuri la problemele climatice și la impactul negativ al activității umane asupra mediului înconjurător. Selecția variată include atât soluții la probleme practice ale vieții de zi cu zi, precum și proiecte conceptuale, care pot da speranță în viitor, prin natura lor experimentală, prin curaj și deschidere.

„Graphic Days® – Singular Plural” este un proiect al Graphic Days®, curatoriat de Fabio Guida și Ilaria Reposo. Expoziția propune un traseu expozițional unic, care parcurge perioade și zone geografice diferite, cu scopul de a prezenta rădăcinile tradițiilor și istoriei italiene. Expoziția colectivă stă sub semnul conceptului teoretic de „Regionalism cristic”, inspirat de mișcarea arhitecturală omonimă a lui Frampton. Proiectul a fost prezentat pentru prima dată în timpul Festivalului Graphic Days®, organizat în Torino (Italia) în octombrie 2020.

„Madrid Design Portrait” prezintă lucrările unor designeri care au fost parte din proiectul audiovizual Madrid Design Portrait. Lucrările lor prezintă o imagine panoramică asupra exuberanței și diversității unei industrii care joacă un rol din ce în ce mai important pe scena culturală a Madridului. Printre numeroasele discipline reprezentate în acest portret de grup, un loc de cinste îl au designerii cu o conexiune puternică cu arhitectura, designul de produs și cel de textile, oferind o imagine despre ceea ce înseamnă designul madrilen în prezent.

Expoziția „Carteles de Barcelona” spune poveștile orașului spaniol printr-o colecție de postere semnate de 25 de designeri.

Este permis doar accesul persoanelor de peste 18 ani.

Parteneri media: Arhitext.com, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist, IQads, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, WorldArchitectureCommunity

  • Acces: gratuit

  • Orar: 20.00 – 00.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Bulevardul Aviatorilor 8, București

  • Email: hello@romaniandesignweek.ro
  • Retele sociale:
    FacebookInstagram