Noaptea Muzeelor la Țăndărică

Scurtă descriere a evenimentului:

Orele 17:00 – 24:00  Expoziția ”Perpetuum Țăndărică” 

„Perpetuum Țăndărică” este o expoziție dedicată patrimoniului cultural al Teatrului Țăndărică, oferind o retrospectivă impresionantă a păpușilor și elementelor de decor utilizate în spectacolele de teatru de păpuși din anul 1945 până în prezent. Această expoziție unică își propune să evidențieze evoluția artistică și tehnică a teatrului de-a lungul timpului, celebrând inovația și creativitatea care au animat scena culturală. Expoziția nu numai că prezintă evoluția tehnicilor de păpușărie, dar subliniază și rolul teatrului în abordarea și reflectarea temelor sociale și culturale ale fiecărei epoci. „Perpetuum Țăndărică” este un omagiu adus artiștilor, tehnicilor și publicului care au transformat Teatrul Țăndărică într-un simbol al inovației și expresiei artistice în teatrul de animație. De asemenea, expoziția prezintă o colecție variată de păpuși, de la cele tradiționale, realizate din materiale clasice, până la creații moderne, elaborate cu ajutorul tehnologiilor noi.

Orele 19:00 – 20:00 Spectacolul ”Aventurile unui prieten imaginar”, 60 min., 5+

Regia și dramatizarea: Mihai Dumitrescu
Scenografia: Elena Iorga
Construcție păpuși: Daniel Stamate
Animații: Elena Iorga
Muzica: Ruxandra Pleșescu
Lighting design: Alexandru Bibere
Foto: Andrei Roșianu
Distribuția: Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vișan, Alina Teianu Cocioran, Mona Toncu, Florin Mititelu, Ioan Păduraru, Adrian Lefter

Într-o lume a copiilor plină de imaginație și creativitate, există pentru fiecare un prieten imaginar, sursă de companie și confort, care le oferă copiilor un sentiment de siguranță și protecție, mai ales atunci când aceștia se simt nesiguri sau speriați.

Spectacolul ”Aventurile unui prieten imaginar” în regia lui Mihai Dumitrescu este un spectacol despre prietenie, despre prieteni imaginari, despre puterea lor în dezvoltarea copiilor, despre relația dintre părinți și copii. Vă invităm la Teatrul Țăndărică să călătoriți alături de Riki Diki într-o lume fantastică, să întâlniți personaje și situații amuzante, din care și părinții, și copiii, cu câte ceva de învățat.

Accesul la spectacol se face în limita locurilor disponibile.

Parteneri ai evenimentului:
Primăria Municipiului București, Direcția de Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București 

Parteneri media ai evenimentului:
Cărturești, Fundația Dan Voiculescu, Arcub

  • Acces: gratuit

  • Orar*: 17:00 – 24:00

  • Adresă: str. General Eremia Grigorescu, nr. 24, București

  • Telefon: 021.31.63.006

  • Email: miruna@teatrultandarica.ro
  • Retele sociale: Facebook

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator