Project Description

O noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură

Scurtă descriere a evenimentului:

În acest an vă invităm într-o călătorie, atât printre tradițiile Școlii de Arhitectură, dar și prezentându-vă proiectele contemporane ale studenților noștri. De asemenea, veți vizita expoziția permanentă ce urmărește evoluția Învățământului de arhitectură și personalitățile Școlii.

Veți avea ocazia să pășiți, virtual, în Muzeul Simu, demolat în perioada comunistă și recreat în realitate virtuală în cadrul proiectului realizat în parteneriat cu Filiala Teritorială București a OAR și finanțat din Fondul Timbrul de Arhitectură prin Ordinul Arhitecților din România.

Pe lângă acestea, vor fi accesibile vizitării Sala principală de expunere a Centrului Expozițional Documetar al UAUIM, Pinacoteca, Sala Frescelor, Galeria Creatorilor Români de Patrimoniu, Galeria Rector Magnificus și o serie de expoziții temporare realizate împreună cu partenerii noștri.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

Asociația Studenților de la Mincu, Asociația Arhitecților Acuareliști, We Mesh Up, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Arhivele Naționale ale României (parteneri în proiectul Recrearea Muzeului Simu în realitate virtuală, finanțat din Fondul Timbrul de Arhitectură prin Ordinul Arhitecților din România.

Parteneri media ai evenimentului:
Agenția Națională de Presă Agerpres, Revistele Arhitext, Arhitectura, Igloo, Zeppelin.

 • Organizator: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Centrul Expozițional Documentar

 • Acces: gratuit

 • Orar: 16:00 – 22:00
  (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

 • Adresă: Academiei nr. 18-20, Sector 1, București, Accesul se face prin intrarea din Str. Biserica Enei

 • Telefon: 021 30 77 181

 • Email: centru.expozitional@uauim.ro

 • Retele sociale:
  FacebookInstagram