Project Description

what makes me

Scurtă descriere a evenimentului:

Titlul expoziției propune explorarea construcției identității într-o logică tautologică, pornind, așadar, de la identitatea însăși. Acest concept apare în urma unei perioade în care ideea de a sta (sau de a fi) înăuntru, precum și raportul interior – exterior (și, prin extrapolare, interioritate – exterioritate) au devenit centrale și exacerbate în experiența noastră cotidiană. Expoziția caută să recalibreze percepția asupra ceea ce ne vertebrează, de fapt, atunci când pârghiile exterioare și exteriorul însuși – cu toate fațetele sale sociale, interactive, dinamice – devin inaccesibile. Este o întoarcere la corporalitate, o redimensionare a statutului formatant al lucrurilor mărunte, al ipostazelor domestice care s-au acutizat în trăirile de zi cu zi. Este, de asemenea, o perspectivă care privește individul în interacțiunea sa cu un nou tip de singurătate și fragilitate asupra cărora se apleacă nu cu disperare, ci cu compasiune.

Lucrurile mărunte sau chiar microscopice – de la gesturi, detalii anatomice, ipostaze ale corpului și ale imersiunii în singurătate și, aproape analog, în corporalitate – cresc în importanță. Acestea reiterează empatia față de propria persoană ca fiind fundamentală pentru capacitatea de empatizare cu celălalt, cu o alteritate care, la rândul său, se construiește și se  vertebrează per se.

Această expoziție se plasează acolo unde amprenta fizică redevine punctul de pornire cel mai mic și indivizibil al construcției și al definirii sinelui.   

  • Acces: gratuit

  • Orar: 16:00-22:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Casa Matei Corvin, Strada Sextil Pușcariu 1, Cluj-Napoca

  • Telefon: 0264-595021

  • Email: public@uad.ro

  • Website: www.uad.ro

  • Retele sociale:
    Facebook