Noaptea Muzeelor la Muzeul Școlii Medicale Clujene

Scurtă descriere a evenimentului:

Muzeul Școlii Medicale Clujene din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, invită publicul, sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 18.00, să viziteze expoziția temporară „Între tradiție și inovație. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990)”. Având ca punct de reper reforma educației de la sfârșitul anilor ’40 care a produs schimbări în structura învățământului medical și farmaceutic din țara noastră, expoziția surprinde parcursul școlii medicale clujene în a doua jumătate a secolului XX. Fotografiile de epocă, documentele, publicațiile științifice, instrumentele medicale, redau o panoramă a mediului academic clujean, expoziția fiind structurată în jurul a patru teme: activitate didactică, cercetare științifică, viață studențească, respectiv aparatură medicală și de laborator.

De asemenea, publicul are ocazia să descopere obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Școlii Medicale Clujene inaugurat în anul 2023. Diverse exponate, precum fotografii, documente, medalii, cărți poștale, instrumente medicale, farmaceutice și de laborator, cărți din sfera istorie medicinei românești și universale (sec. XVII-XX) pun în lumină principalele etape istorice traversate de școala medicală clujeană începând cu secolul al XVIII-lea și până în zilele noastre.

  • Acces: gratuit

  • Orar*: 18:00 – 24:00

  • Adresă: Muzeul Școlii Medicale Clujene, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Str. Emil Isac, nr. 13, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  • Telefon: 0745758622

  • Email: muzeu@umfcluj.ro

  • Website: www.umfcluj.ro

* ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator